Janina over Kundalini Yoga

Ik ontdekte de kundalini yoga via mijn papa ongeveer 3 jaar geleden. Hij kwam speciaal vanuit Kalmthout om achter mijn hoek naar de yoga les te gaan en hij vond dat ik zo’n fijne yoga, zo dichtbij, niet kon missen. Na een paar keer aandringen ging ik mee naar de les en ontdekte ik al snel dat deze yoga mij diep trof.

De eerste les was alsof de hemel mij naar beneden drukte, alsof er al dingen loskwamen. In het begin was het fysiek zwaar maar mijn yoga teacher bracht zoveel licht, warmte en huiselijkheid in haar lessen dat ik telkens enthousiast was om naar de les te gaan. Tijdens de lessen heb ik momenten van gelukzaligheid ervaren alsook momenten van pijn en verdriet die geheeld konden worden.

Wat mij vooral aanspreekt aan deze yoga is de combinatie van fysieke oefeningen, meditaties en mantra’s zingen. Elke les is een totale voeding voor lichaam, geest en ziel.

Anderhalf  jaar later was er de mogelijkheid om een teacher training te volgen. Ik besloot mee te doen. Na interessante weekends en het dagelijkse yoga huiswerk kreeg ik mijn certificaat.

Innerlijk voel ik, onder een laagje onzekerheid, dat ik deze ‘wetenschap’ wil delen met anderen om zo ook mezelf meer en meer te verdiepen in deze yoga want dit is nog maar het begin! Als ik terugkijk merk ik dat ik gegroeid ben door kundalini yoga: het heeft me gelukkiger gemaakt en krachtiger, zowel fysiek als mentaal. Het ‘lift’ mij als het ware op en blijft nazinderen door heel de dag. Na de yoga voel ik mij steeds frisser en lichter. Ik ben meer bewust en tevreden met mezelf.

Yoga gaat vooral om het ‘ervaren’ dus bij deze nodig ik jullie uit om samen met mij te ervaren en te voelen.

Wie interesse heeft, kan mailen naar janinavandemierop@hotmail.com                                                                                       Hartelijk welkom!

Janina (mama van Emily)

Posted in Onze standbeelden.

Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *