Winterjasje

img_1428

Hazel had een mooi wollen jasje aan met een heel prachtig mooi stofje aan de binnenzijde van de kap. Toen ik er haar mama over aansprak bleek ze die jas zelf gemaakt te hebben!

Een wollen kinderjas met voering is niet goedkoop: dus lang leve de kringloopwinkel! Daar vond ik een tweedehands dames jas van wol, een knalrode Oostenrijkse vest met edelweissmotiefje op de zakken. Blij als een klein kind was ik ermee, voor maar 2€! Ik kocht er meteen ook nog een lange tweed herenjas bij, want ik had de smaak te pakken! Thuis had ik nog veel stofjes liggen om als voering te gebruiken.

Eerst moest ik die bestaande jassen lostornen, dan het patroon er zó op schikken dat ik zo weinig mogelijk stof verloor en knippen maar! Dat vind ik altijd het spannendst omdat het onomkeerbaar is. Ik ben niet gewend om naar een patroon te werken en bovendien was het in het Engels uitgeschreven… Sinds de komst van de kinderen heb ik blijkbaar geen technisch inzicht meer maar eens begonnen wees het zichzelf uit en twee dagen en een avond later had ik een knalrood wollen jasje met kraag.

Hij bleek te groot voor kleine zus maar eens Joppe hem gepast had wilde hij ‘m niet meer uit! Fier dat hij was en eens de regendagen voorbij waren mocht hij ermee naar school. Zelfs juf moest ‘m komen bewonderen…Hij wil er altijd mee naar school en naar de speeltuin maar ik heb ondertussen gemerkt dat daar veel zand in kruipt!

Die herenjas ligt ondertussen al een tijdje verknipt en klaar om in elkaar te stikken en daar komt wél een kap aan. Mijn dank gaat dus uit naar Bieke, niet alleen voor het idee maar ook voor het patroon! Zo liggen er dus nog wel meer projectjes in de doos…

Sanne (mama van Joppe en Lenna)

Posted in Knutselpret.

Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *