De kleur van emoties. (Anna Llenas)

de kleur van emoties

Vreugde is aanstekelijk.
Het straalt als de zon en fonkelt als de sterren.
Als je vrolijk bent, wil je lachen, springen, dansen, spelen …
en je wilt je vreugde delen met iedereen.

Bijzonder en kunstzinnig pop-upboek over emoties. Kleurenmonster heeft een rommeltje gemaakt van zijn emoties. Een meisje helpt hem ze weer te ordenen. Ze stopt o.a. vreugde (geel) en verdriet (blauw) in aparte potjes. Het is fijn ze wat uit elkaar te houden, vindt het meisje. Maar wat zou roze eigenlijk voor emotie zijn? Dat is aan zijn lichaamstaal wel te zien: kleurenmonster is verliefd!

In dit mooie pop-upboek staan de emoties verdriet, vreugde, boosheid, angst en kalmte centraal. Het boek begint met een pop-up van kleurenmonster met verschillende gekleurde slierten die vastzitten aan zijn lichaam. Iedere emotie wordt uitgebeeld op een eigen manier. Zo heeft verdriet wolken waar regen van blauw-wit garen uitkomt, is boosheid een rood monster dat uit het boek lijkt te springen en is kalmte een pop-up van twee bomen met daartussen het monster in een hangmat.
Bij elke emotie staat een korte tekst die gaat over de emotie. De teksten zijn poëtisch, maar daardoor soms wat moeilijk voor jonge kinderen. Toch is dit een heel herkenbaar, leuk en bijzonder boek dat gebruikt kan worden bij het benoemen en bespreken van emoties.

Anna Llenas is een Spaanse illustratrice en grafisch ontwerpster uit Barcelona. De kleur van emoties (Clavis) is haar eerste boek dat in het Nederlands verscheen.

Bron: http://bosch-suykerbuyk.nl

Posted in vertelstof voor kinderen.

Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *